Στα μέσα του μήνα θα είναι παρατηρήσιμος μετά τις 4 το πρωί, ενώ την ώρα του λυκαυγούς θα βρίσκεται ήδη σε ύψος 40 μοιρών. Ο κομήτης, ο Άρης και ο Βασιλίσκος θα είναι παρατηρήσιμοι στο ίδιο τηλεσκοπικό πεδίο.
Ο κομήτης πιθανόν να είναι οριακά ορατός στο γυμνό μάτι μέχρι τα μέσα του μήνα, έχοντας λαμπρότητα 5ου μεγέθους.
Μετά τις 15 Οκτωβρίου ο κομήτης θα βρίσκεται στο πεδίο του ενός (από τα δύο) ηλιακού τροχιακού αστεροσκοπείου STEREO, ενώ τα διαστημικά τηλεσκόπια Hubble και Chandra θα μελετήσουν επίσης τον κομήτη.
Τέλη Οκτωβρίου θα έχει μετακινηθεί στο νότιο τμήμα του Λέοντα, πάνω από 15 μοίρες χαμηλότερα του Βασιλίσκου, ενώ ο Άρης θα βρίσκεται 5 μοίρες πάνω από τον κομήτη, η ουρά του οποίου θα σημαδεύει τον κόκκινο πλανήτη.
Στις 25 Οκτωβρίου θα βρίσκεται κοντά στους γαλαξίες Μ95 και Μ96, ενώ στις 29 και 30 στην σκηνή θα προστεθεί και ο μηνίσκος της Σελήνης.
Χάρτης με τις θέσεις του κομήτη και του Άρη για όλο τον Οκτώβριο:
ΠΡΟΣΟΧΗ: Κατά την διάρκεια της παρατήρησης, όταν ο κομήτης θα βρίσκεται κοντά στον Ήλιο και ο Ήλιος είναι πάνω από τον ορίζοντα, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με την χρήση των οπτικών οργάνων, έτσι ώστε να μην βρεθεί ο Ήλιος στο οπτικό μας πεδίο!!